Ριγκατόνι με τέσσερα τυριά
15-20'
4
100γρ. Λογάδι τριμμένο
100γρ. spread
80γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα τριμμένη
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1. Βράζετε το ριγκατόνι μέσα σε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα να ψηθεί λίγο και μετά προσθέτετε το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
3. Χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτετε το spread κι ανακατεύετε. Αφού λιώσει, ρίχνετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα και το Λογάδι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Σουρώνετε τα ριγκατόνι και τα ρίχνετε σε πιατέλα, προσθέτετε την κρέμα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι. Σερβίρετε αμέσως.