Πίτσα καλτσόνε με Λογάδι
60'
2
Για το ζυμάρι:
100 γρ. αλεύρι 70%
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. λάδι
1 γρ. μαγιά
60 γρ. νερό
Για την γέμιση:
150 γρ. Λογάδι τριμμένο
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 ροδέλες κρεμμυδιού
Λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 15 λεπτά.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε έως ότου δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε με ένα νωπό πανί και την αφήνουμε να “φουσκώσει” για περίπου 15 λεπτά.
3. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220oC.
4. Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, ανοίγουμε το φύλλο σε στρογγυλό σχήμα είτε με τα δάχτυλά μας είτε με την βοήθεια ενός πλάστη.
5. Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μίξερ μαζί με τα κρεμμύδια, λίγα φυλλαράκια ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
6. Αλείφουμε το ζυμάρι με την σάλτσα και προσθέτουμε τριμμένο Λογάδι. Κλείνουμε την πίτσα σε μισοφέγγαρο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο στους 220oC.