"Πειραγμένο" σουφλέ πατάτας με Λογάδι και "κιμά" από παξιμάδι

40'

4

Υλικά

5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
50 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
Θυμάρι
3 κριθαροκουλούρες
300 γρ. Λογάδι τριμμένο
700 ml κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά και έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες (αφού τις έχουμε κόψει σε
ροδέλες) και προσθέτουμε το σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα κρεμμύδια αποσύρουμε από την φωτιά.
2. Σε ένα μίξερ σπάμε τις κριθαροκουλούρες σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο Λογάδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τις τσιγαρισμένες πατάτες με τα κρεμμύδια, από πάνω το μείγμα μας και τελειοποιούμε με τριμμένο Λογάδι.
4. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200oC.