150 γρ. τυρί Λογάδι σε κύβους
2 λόλες πράσινες
1 ice berg
1 ραντίτσιο
10 ντοματίνια
1 ματσάκι ρόκα
6 αποξηραμμένα σύκα σε κομματάκια
8 φέτες μπαγκέτας αλειμμένες με λίγο βούτυρο και μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο
Για τη σάλτσα:
150ml ελαιόλαδο
50ml βαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
μερικά φύλλα βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Σε ένα καθαρό βάζο αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να επιτύχουμε μια πηχτή σάλτσα και να λιώσει η ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε και 2 κουταλιές από τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
3. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε τα σύκα για 10 λεπτά σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για να φουσκώσουν. Επίσης, αν θέλουμε μία πιο τραγανή εκδοχή του τυριού, πασπαλίζουμε τα κυβάκια με αλεύρι, τα βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σε αλεύρι καλαμποκιού και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 2 λεπτά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.