Κοτόπουλο με λαχανικά στη λαδόκολλα
210'
4
150γρ. Λογάδι κομμένο σε κύβους
150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κομμάτια λαδόκολλας
1. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζετε με θυμάρι και το μισό σκόρδο, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί και τα αφήνετε στο ψυγείο μέσα σε μπολ να μαριναριστούν για 1 ώρα.
2. Στο μεταξύ, κόβετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά και τα τοποθετείτε σε λεκανίτσα. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το μαϊντανό και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τα ανακατεύετε καλά.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200oC. Απλώνετε στον πάγκο σας 4 κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζετε πάνω τους τα λαχανικά. Μοιράζετε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και των τυριών και κλείνετε τις λαδόκολλες σε πακέτα.
4. Τοποθετείτε τα πακέτα σας σε ταψί, τα περιχύνετε με 1 ποτηράκι του κρασιού νερό και τα ψήνετε για 2 ώρες περίπου.
5. Αφήνετε το φαγητό εκτός φούρνου για 10 λεπτά και σερβίρετε τα πακέτα κατευθείαν σε πιάτα.