Συνολικός χρόνος 30′ λεπτά + 2 ώρες μαρινάρισμα
για 2 άτομα
Για την σαλάτα:
Για την βινεγκρέτ:
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με το σπορέλαιο και το τζίντζερ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες και το προσθέτουμε στο μείγμα με την μουστάρδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Για την βινεγκρέτ:
Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σε ένα μικρό μιξεράκι βάζουμε το σιρόπι του πορτοκαλιού, την μουστάρδα και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Για τα ροδάκινα:
Σε ένα ταψάκι κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια προσθέτουμε το βούτυρο από πάνω τους και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180℃.
Για την σαλάτα:
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 8-10’ στους 200℃ . Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα που έχουμε επιλέξει, προσθέτουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο, τα ροδάκινα, τις φράουλες, τα κριτσίνια και τέλος τους κύβους Λογάδι.
Συνταγή από τον Chef
Στέλιο Μαστοράκο